Wednesday, May 29, 2013

blog versus instagram.

Assalamualaikum wbt.

Yang sedang menaip ini aku. bukan aku amy. tapi shifaa. shazatul shifaa zulaikha bt zulkifli (motip taip nama penuh?) -,-' alhamdulillah aku masih hidup. jantung masih lagi berdegup. hidung masih lagi kembang kuncup menghadapi ranjau kehidupan. aku tak menghilang mahupun kena culik sampai tak boleh nak update blog. cuma macam biasa alasan cliche yang aku selalu bagi. sibuk. ataupun busy. ataupun sibuk berinstagram. itu lebih tepat -.-' ada keek tapi segan. mungkin segan perkataan yang tepat tapi mungkin tak bersedia nak terima respon orang lain. kadang kadang kita rasa kita dah cukup kiut, tapi orang tak rasa yang kita ni kiut pun. haha. kenapa mesti kiut? dah takde adjektif lain ke nak bagi contoh? haha.

banyak benda nak update. tapi jari ni dah malas nak menaip panjang macam selalu. so, alternatif lain, instakan saja update terkini. orang nak annoying ke, orang nak dengki ke, orang nak sakit hati ke, yang tu kena tolak tepi. selagi boleh abaikan, kita abaikan. selagi boleh sabar, kita sabar. nanti kalau makin dilayan manusia macam ni, makin menambah dosa kita yang dah kita sedia maklum banyak ni. tak gitcheww? aku pun bukannya upload gambar untuk setiap minit ke setiap jam ke kan. betul la apa orang cakap and aku selalu cakap kat diri sendiri yang susah nak puaskan hati semua pihak. 

ehh dah macam luahan hati jiwa raga bakul dan besen serta baldi pulakss. 

oh ye. alhamdulillah questionnaire dah siap dah boleh distribute. jadi nk mintak tolong kepada sape sape yang pernah shopping kat EDZ.com tolong jawabkan questionnaire ni. bapakk ahh ayat tunggang terbalik gila -.-'


 sape sape yang masih samar samar anand EDZ.com tu yang mana satu, ni website dia : http://www.eightdesignsboutique.com/

since dah takde ape lagi nak sembang, kita tutup majlis kita dengan tasbih kifarah wa surah al asr (rindunyaaa sekolahhhh T_T) ehhh. i end up my writing with some beautiful thought from denabahrin. ohh anak dia comel gila si saif tu macam dia jugak :0


abaikan muka sememeh
abaikan mata mengantuk
abaikan tudung selebet tapi kiut iteww
tapi take note kata-kata denabahrin iteww
sumber gambar : insta sendiri dah kata gila sangat nak insta kannn hahah

menyelit nyelit : next week lecturer nak datang butik. kena pk nak rasuah apa ni. harharhar lawak hambar gila

4 comments:

  1. shifa nti kalu nk bt preloved item bju di ats..cepat2 msg ak naa...heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha hang jwb dulu questionnaire aku. hahah :P

      Delete
  2. rasuah dia beg belkin kak mah

    ReplyDelete