Sunday, June 5, 2011

malas dan rajen .

haha . haha . haha . okay , bulum apa apa kau da gelak kan sipa =..= by the road , bukak komputer tadi sebab nak nak sambung wat keje yang bos suruh . ekceli , bukan bos yang suruh . aku yang offer diri nak wat sebab aku rasa bos wat tak cantik . pak cik , jangan potong gaji yew . saya melakukan kejujuran ney . tadi da wat dalam laptop , tapi macam tak larat nak baring lama sangat . pas tu henpon pong bateri da kong . sebab tu bukak komputer . faham ? tak faham , sudah . amende tah aku cakap ney pong aku tataw .

tengah chat ngan abg 2D tadi , dia tanya , update blog kew . yew lah . aku kan memang rajen sapu sawang kat blog aku yang tak pernah bersawang langsung ney =..= aku suruh dia bagi idea sebab idea tengah kering nak tulis apa . dia kata tulis la pasal malas dan rajen . erk . ney perli tahap halus punya . halus macam kepala harith iskandar =..=

berkaitan dengan tajuk yang diberi , haih , macam pidato spontan plak . huh . kalau aku tengah malas , takyah la nak beletiaq panjang lebaq nak suruh aku buat itu ini . memang tak akan dibuat . konpem . percayalah . kalau aku tengah malas , memang aku akan rajen nyanyi lagu bruno mars yang the lazy song tu . kalau aku malas , memang kalau lipat baju yang bertimbun tu boleh jadi 3 hari baru habis lipat sebab aku tengah malas . kalau aku malas , bilik memang macam tongkang pecah . tongkang pecah pong tak macam bilik aku . kira bilik lagi dasat tahap maha la .

tapi kalau tengah rajen , takyah plak nak amek kesempatan suruh aku buat macam macam . sebab secara automatiknya , aku akan jadi malas balek . haha . kalau aku tengah rajen , takyah suruh pun aku buat semua benda . kalau aku rajen , tengah malam berembang pun aku boleh nak kemas bilik lagi supaya tidur lena dengan bilik wangi berseri murni . kalau aku rajen , baju bertimbun macam KLCC pun , dua minit da habis aku lipat . haa . terer kan =..=

okay , nak sambung wat keje yang aku offer diri tu . tak siap kang , jadi alasan nak ponteng keje pulak kan .

haa yew 
aku taw gamba ney memang takdew motif yang sah 
sukati aku la kan 
blog aku 
=..=

4 comments:

  1. so kiranye la kn paa,

    sesepah sepah tongkah pecah itu adalah sekemas kemas bilik ko la?

    hehehehe...

    mcm best je kalu nk wat hiking kt bilik ko...

    ReplyDelete